Un răspuns to “Sunt la Hotnews, sa vina intrebarile”

 1. Ilie Catrinoiu Says:

  Salutare.

  Am urmarit discutia de la HotNews. Nu sunt de acord cu obligativitatea votului. Nu mi se pare corect si e un mit cum ca electoratul ar deveni mai priceput intr-ale politicii daca ar fi obligat sa voteze.

  Parerea mea e ca, asa cum spunea Cristian Parvulescu – cu care nu sunt deloc de acord in majoritatea opiniilor lui, el fiind de stanga, eu de dreapta – absenteismul , injuratura data guvernului , toate acestea sunt atitudini ale electoratului pe care statul nu are voie sa le cenzureze. Aici sunt de acord cu Parvulescu.

  Ca libertarian-conservator, nu sunt de acord cu cenzurarea electoratului de catre stat. Pentru ca obligativitatea votului e cenzurarea electoratului de catre stat.

  Acum sa ne uitam la politicienii din Romania si o sa vedem ca absenteismul e pe deplin motivat. Nu ai cu cine sa votezi, asta e adevarul. SA nu uitam ca in 1996, atunci cand politicienii au venit cu multe solutii, oamenii au votat in masa.

  Realitatea e ca atunci cand politicienii vin cu solutii pragmatice, oamenii voteaza. Cu ce solutii au venit politicienii din Romania pentru aceste alegeri? Cu niciuna. Ceva pentru criza? Nimic. Numai imprumuturi peste imprumuturi de la FMI si UE care duc apoi la inflatie. Nu am vazut nciun politician care sa vina cu un proiect de iesire din criza, cu un proiect de revitalizare a productiei private in Romania. Fara productie nu exista piata libera. Doar cu imprumuturi se ajunge la inflatie masiva.

  Toti se cearta si spun numai ce e rau la celalalt, dar nu am vazut niciun politician care sa vina cu un proiect in UE.

  Absenteismul la vot e alegerea fireasca a oamenilor atunci cand clasa politica nu ofera politicieni, ci animale si interese de clan.

  Parerea mea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: