Cum intelege ANAF sa faca economie de bani

Agentia Nationala de Administrare Fiscala are un mare scop in viata, acela de a primi declaratiile de venit ale cetatenilor romani. Avand in vedere ca ele se traduc direct in bani pentru stat ANAF ar trebui sa se chinuie sa faca procesul cat ma simplu pentru cetaten. Cu cat e mai complicat sistemul cu atat cetateanul va fi mai nervos, in cel mai bun caz, sau mai putin inclinat sa isi depuna declaratia, in cazul cel mai putin fericit.

Anul asta ANAF a decis ca nu e cazul sa mai putem sa trimitem declaratiile prin posta, pentru ca asta costa institutie niste bani. Asa ca singura cale de depunere este deplasarea la un sediu al ANAF urmata de o coada cinstita si perfect romaneasca. Misto, nu? Despre depunere prin Internet nu poate sa fie vorba, pentru ca administratia din .ro e performanta numai daca o evaluam dupa standarde de secol XIX.

PS/UPDATE: O scurta privire pe site la ANF, unde lucrurile is greu de gasit si de inteles, pare sa arate ca cea mai scurta cale de a depune declaratia este sa o descarci de pe site si apoi sa o trimiti recomandata. Nu-s insa sigur daca scrisoarea recomandata mai e inca valabila sau daca recomandarea mergea doar cu dclaratia primite tot prin posta direct de la ANAF. Problema e ca ce e pe site pare sa se refere la status quo-ul de pana acum 2 zile, cand inca se mai primea declaratia acasa prin posta…

FURTHER UPDATE: Se poate pune la posta dupa ce se descarca de pe net. Adica pana la urma nu e o catastrofa. Desi trimiterea pe net ar fi chiar mai misto…

Etichete: , , , , , , , ,

3 răspunsuri to “Cum intelege ANAF sa faca economie de bani”

 1. Dan Turcu Says:

  Mare economie n-o sa faca, dar va produce, in schimb, multi nervi… cu banii respectivi ar fi putut pune la punct un site facut cu cap unde sa poti plati ce trebuie….
  Am o intrebare: pana la urma Guvernul a marit impozitul pentru asigurari sociale (cu 1,1% pt angajat si 2,2% pt firma) sau NU ?!? Acum 10 minute pe un post TV, Boc spunea „impozitul pt asigurari sociale nu s-a marit”, dar la mine la firma contabilul l-a inregistrat deja ca marit (cu 1,1%)…. Unde e adevarul?
  Sau care e documentul prin care s-a marit impozitul asta????

 2. turnofftheglory Says:

  Coane aud ca de fapt ANAF pune la dispozitie formularul pe net si poate fi trimis via e-mail.Inca o soparla de presa obosita?

 3. moromete Says:

  De descarcat am inteles ca se poate, dar nu cred ca poate sa fie trimis electronic. Din cate vad eu depunerea se face la sediile ANAF…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: