PNL, buget, 3000. Cum sa faci un gest simbolic care sa conteze

Care va sa zica cum am spus si ieri PNL a depus nu mai putin de 3000 de amendamente la bugetul propus de PSD si PD-L. Bun, toate au fost respinse in comisie iar liderii liberali au zic sa otul a fost un gest simbolic care sa arate cat de prost e bugetul care intra in Parlament. Problema e ca gestul a fost prost condus. Poate ca era mai bine ca

1. De cand a inceput constructia bugetara PNL putea sa prezinte in fiecare 1 sau 10 sau 5 (o cira rotunda si simbolica) de masuri bugetare pe care le-ar propune. Mai toaa comunicarea partidului trebuia sa se duca pe aceste „propuneri”.

2. Asta trebuiau stranse intr-un document, comentat de toti expertii pe care ii gaseau liberalii in economie.

3. In ziua depunerii bugetului in Parlament toate propunerile trebuiau transformate in amendamente. Ele se depun cu cat mai multa expunere publica si se retrag apoi in momentul dezbaterii in comisie, cu o declaratie liberala care sa arate de ce partidul le-a depus si de ce le-a retras (pe ideea ca mai bine cu un buget mai prost acum decat cu un uget peste 2 luni cand se dezbateau amendamentele).

4. Timpul pe care liberalii il au in plen la dezbaterea bugetului se foloseste la prezentarea si la justificarea mendamentelor/propunerilor. Mai putine atacuri la PD-L si la PSD, care pana la urma nu atrag prea tare pe nimeni sa se uite la tariceanu vorbind, si mai multe chestii concrete 9si ele neatractive, dar macar cu un sens pe viitor).

Ei, ce ziceti, era o manevra misto daca PNL gandea nitel?

Etichete: , , , , , , ,

4 răspunsuri to “PNL, buget, 3000. Cum sa faci un gest simbolic care sa conteze”

 1. Ovidiu Says:

  La chestia asta cu gânditul PNL nu stă prea bine. L-am văzut pe Tăriceanu tunând şi fulgerând că a venit bugetul târziu şi aici avea dreptate. Doar că liberalii au încercat să întârzie şi mai mult bugetul, cu 3000 de amendamente aiurea şi au picat de fraieri.

  Despre calitatea amendamentelor nici nu mai vorbesc. Du-te pe blogul Alinei Gorghiu să vezi ce mândră e de amendamentul prin care voia să treacă în bugetul de stat fonduri pentru un azil de bătrâni în sectorul 5. Şi multe din cele 3000 nu sunt decât probleme de interes local care nu-şi au locul în bugetul naţional.

  Ideea ta e foarte faină, puteau să-şi facă imagine bună ca fiind cei care au soluţii, nu cei care blochează. Mă tem însă că la PNL nu există competenţa necesară pentru a discuta serios despre buget, afară de cazul că-l reactivau pe Dăianu de pe unde îl mai poartă ordinele.

 2. Turambar Says:

  Tz tz tz

  🙂

  http://turambarr.blogspot.com/2009/02/filibustering.html

 3. Liberalul Says:

  Moromete, de unde nu este nici Dumnezeu nu cere.
  Colegii mei de partid, cei care conduc acum PNLul, sunt niste antiliberali notorii.

 4. carmen Says:

  Pai dom’ Moromete, aceasta e mentalitatea romanului: sa sapi groapa altuia, sa-l injuri, sa-l desfiintezi, sa-l iei la bataie in intersectie, eventual, sa’i dai in cap si sa-i iei oile, nevasta si ce mai are. dar in niciun caz sa fii tu primul care vii cu o solutie valabila, care schimba ceva, care da un exemplu celorlalti, care ia atitudine, care face ceva constructiv.
  Iar in politica asta se aplica si se vede cel mai bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: