Ar fi anormal ca bunul doctor sa dea vreun semn ca se (re)apropie de PSD dupa ce a luat Primaria. Din pozitia dura de independent ar putea sa comunice egal cu toata lumea, sa isi traga un viceprimar PSD si unul PD-L (dar nu Blaga si nu Vanghelie, daca e nitel dastept) si sa negocieze la sange orice initiativa cu Consiliul General, unde nu exist o majoritate clara si unde se pot construi aliante temporare pentru aproape orice (inclusiv autoristrada pe la etajul 3).
Daca totusi bunul doctor se muta spre PSD din nou ar fi normal ca PSD sa nu-l accepte prea usor. Ne aducem aminte ca a candidat pentru sefia partidului contra domnului Geoana si ca a plecat dupa ceva certuri serioase.
Ar fi normal ca atunci cand vorbeste de locale MIrcea Geoana si PSD in general sa nu isi asume nici un merit si sa nu citeze nici un succes. Au doi primari de sector dar in rest partidul mi s-a parut sub posibilitati. Nici in consiliile de sector si nici in cel general nu va putea sa promoveze mare lucru, Oprescu a castigat pentru ca s-a indepartat de PSD nu pentru ca l-a reprezentat.
PD-L ar trebui sa nu se repeada la Blaga. Ar trebui sa il lase sa organizeze, din functia pe care o are, partidul fara a se gandi la electabilitatea lui. In mintea mea Blaga e bun de secretar general dar tare rau de candidat. Asa ca PD-L nu a facut, aruncand in fata candidatura sa, decat sa obtina confirmarea (costisitoare) a acestei evidente.
PNL-ul ar trebui sa se umfle nitel in pene, avand in vedere cate primarii a luat, cu doar vreo 100 mai putin decat PD-L.
Toate partidele relevante, adica PSD, PD-L si PNL ar trebui sa se gandeasca serios ca alegarile locale seamna si vor semana destul de putin cu cele generale iar „revenirea la guvernare” la care viseaza domnul Geoana si/sau „rezultatul bun” de care vorbesc liberalii depinde mult de comunicarea de acum inainte si de, culmea, calitatea candidatilor pentru uninominal. Partea proasta e ca ce a fost mai bun pe la partide s-a dus sau se duce in administratia locala iar pentru uninominalul parlamentar se vor gasi greu oameni…
Etichete: Blaga, dezamagire, Oprescu, paralele, toamna, uninominal
iunie 16, 2008 la 6:45 pm |
Am inteles ca prm a cerut vreo 10 directii din PG in schimbul sprijinului. Deci …
Cit despre Oprescu, el va fi primar la televizor. Deja are o conferinta de presa la 19.00, dupa modelul Basescu. Exista o minte diabolica in staff-ul lui care calca pe urmele lui Basescu. Nu sint originali, dar sint eficienti.
Stii de ce? Pt. ca pulimii ii e dor de Basescu, dar de cel din 2004, nu de cel din 2008. Se vede cu ochiul liber. S-a rupt o „coarda” intre Basescu si popor, nu mai e vraja care era. Basescu a intrat in haina de presedinte cit de cit, dar si-a pierdut „buzduganul” de haiduc”.
iunie 16, 2008 la 7:10 pm |
prea tarziu…
iunie 16, 2008 la 10:32 pm |
Se va demonstra intr-un timp relativ scurt cum ca Dr.-ul Oprescu este de fapt „calul troian” al P.S.D.- ului pentru bucuresteni. Daca doreste sa faca ceva ca primar Sorin Oprescu are nevoie nu doar de bunavointa ci si de bani – si cum un independent ramane independent atata timp cat nu se inregimenteaza politic vom asista la o „lupta” a partidelor politice in al coopta intr-una din echipe. De pe pozitia pe care si-a castigat-o la alegerile din 15 iunie 2008 Oprescu poate insa negocia foarte dur – in sensul obtinerii unei pozitii importante in echipa cu care va cadea la invoiala.
Deja PSD-ul prin vocile lui Geoana si Nastase incearca sa confiste performanta lui Sorin Oprescu. Cred ca in fapt toti politicienii au iesit la rampa si au declarat ca aceste alegeri au fost castigate de fiecare formatiune politica in parte incercand sa spuna ca perdanti sunt cei din formatiunile adverse. Nu inteleg cum pot avea nesimtirea si iresponsabilitatea unor astfel de declaratii cand in fapt numarul de participanti la vot a fost extrem de redus si dupa ce vom avea cifrele exacte al participarii la vot vom descoperi poate cu surpriza ca sunt partide care au obtinut voturi mult mai putine decat numarul membrilor sai. Pot aceste partide si acesti oameni sa spuna ca sunt primarii sau presedintii unor consilii judetene ai obstei care i-a ales in conditiile unui absenteism aproape generalizat?
Ce au scapat din vedere cei din PSD cand au ales sa-l nominalizeze pe Cristian Diaconescu la primaria capitalei a fost faptul ca nu au incercat sa faca un „portret robot” al potentialului candidat. Bucurestenii nu au cautat cel putin din din ’90 incoace un primar intelectual si foarte sofisticat. Cel care a castigat simpatia alegatorului bucurestean a fost intodeauna tipul smecherasului, aparent absent, care vorbeste din „coltul gurii”, direct, fara subtilitati, care stie sa ajunga la inima alegatorului. oricum ar fi doctorul este de felicitat fiindca este clar ca a reusit sa intrerupa o traditie la primaria capitalei. Cat despre ce va reusi sa faca vom mai discuta – probabil, asa cum ne-am obisnuit de ceva timp incoace – aproape nimic. Pana se va lamuri cu ce se „mananca” functia de primar se va sfarsi mandatul sau si mai rau este posibil ca un partid sa „parieze” pe calitatile doctorului si sa-l foloseasca drept stindard pentru alegerile parlamentare ce vor urma.