Biblia, educatia si stiinta

In Romania in 2007 se crede astfel: „De altfel, 60% dintre liceeni sunt de acord cu afirmaţia conform căreia Biblia este <<ghidul complet şi de nădejde către fericire>>, iar aproape unu din trei dă dreptate afirmaţiei <<De fiecare dată când ştiinţa şi Sfânta Scriptură intră în conflict, ştiinţa este cea care greşeşte>>”.

N-am timp de prea multe comentarii dar n-ar fi cazul sa schimbam nitel din temelii sistemul nostru de invatamand daca la nivelul liceului acesti viitori cetateni nu inteleg ca totusi Biblia este credinta pe cand stiinta este fapt?

Etichete: , , ,

7 răspunsuri to “Biblia, educatia si stiinta”

 1. Aussie Says:

  Moromete, nu ma dezamagi…Te citesc cu placere insa ca bun analist politic poate ar fi mai eficient sa propui o aliniere la valorile votantilor…;-)

  Eu cred ca daca 60% credem ca Dumnezeu exista in fapt atunci poate ar trebui sa reintroducem in scoli si teoria creatiei (macar ca alternativa la teoria destul de schioapa a evolutiei…)

  Berica

 2. Petrisor Socol Says:

  Ba da: sunt de acord sa schimbam ( nu nitel) chiar foarte mult din temelii sistemul de invatamant.

 3. Petrisor Socol Says:

  …….invatamantul romanesc sa mai puna accent si pe cercetare

 4. Mihai Vinatoru Says:

  „acesti viitori cetateni nu inteleg ca totusi Biblia este credinta pe cand stiinta este fapt”… cata incredere poti sa ai intr-un „fapt” care se modifica ori de cate ori apare o noua descoperire sau descopera un brainiac o greseala intr-o ecuatie? Ti-as putea face o demonstratie perfect logica si „stiintifica” pentru a arata cat de arbitrara este pana si atribuire denumirii de „stiinta” unor lucruri, insa sunt convins ca as scrie degeaba 😦

 5. moromete Says:

  Link-ul din nume a disparut pentru ca e un fel de reclama cat despre scrisul degeaba… nu stiu ce sa spun. Sunt de acord ca de multe ori cuvantul „stiinta” este folosit in sens prea larg, dar asta nu schimba faptul ca un cetatean care pune credinta deasupra faptului, adica Biblia deasupra stiintei, este un cetaten problematic…

 6. mihai vinatoru Says:

  „Link-ul din nume a disparut pentru ca e un fel de reclama” – geniule! foarte tare reclama asta, ce sa zic. chiar crezi ca ma oboseam sa pun linkul pe un blog cu nofollow si cu cativa vizitatori care oricum nu intra in targetul meu? am spus ce aveam de spus. oricum, apreciez ca nu mi-ai cenzurat tot postul 😐

 7. moromete Says:

  Nu avem motive sa o fac… dar link-ul pleaca din nou. E de bun simt sa nu il pui acolo unde il pui tu. E vorba de principiu, nu de cazul concret al blog-ului meu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: