Exista Dumnezeu in scoala?

daca e sa ne luam dupa tot mai desele apeluri ale BOR catre ministrul educatiei ca religia sa ramana materie obligatorie timp de 12 clase, se pare ca Dumnezeu si fiul sau au mare interes sa existe in procesul educational manageriat de stat. Desi teoria spune ca statul si bisericile nu ar trebui sa aiba prea multe impreuna.

In avalansa de misive si apeluri ma intreb: elevii au fost intrebati daca ii intereseaza religia, daca este necesar sa o invete si daca vor sa o studieze 12 clase la rand?

Etichete: , , ,

7 răspunsuri to “Exista Dumnezeu in scoala?”

 1. Confucius Says:

  E o mare tampenie generata de excesul ipocrit de cuviosenie si soboruri de preoti al politicienilor de mucava.

  Pana una-alta suntem intr-un stat laic. Iar daca vreun cult religios vrea sa faca ore de religie, e absolut liber sa faca „scoli de duminica”. Doar ca asta inseamna bani si responsabilitate sociala diracta.

  Parerea mea.

 2. Ion Says:

  Daca ar fi intrebati elevii cu siguranta s-ar pastra aceasta materie…
  Ca e religie sau filosofie mie mi se pare acelasi lucru…

 3. stefantalpalaru Says:

  Religia ca religia, ce ar trebui să-i întrebăm pe elevi e dacă vor să se predea matematica în şcoli. Sau evoluţionismul darwinian la biologie, sau filosofia, sau muzica, sau sportul, sau…

 4. moromete Says:

  Eu imi aduc aminte ca, daca la matematica sau informatica stateam la ora, la religie nu statea aproape nimeni niciodata. Si vorbim de un liceu zis de elita. Si nu cred ca vreun coleg de-al meu a castigat o mai mare intelegere a credintei sau a universului de la orele astea.

  Ion: religia si filozofia ca materii sunt destul de diferite. Eu as pastra filozofia in locul religiei, pentru ca prin natura ei e mai degraba critica si dubitativa. Iar unul dintre elementele pe care, cred eu, educatia trebuie sa le ofere unui individ este o buna capacitatea critica…

 5. alexandru petria Says:

  Dumnezeu sigur există în şcoală. Restul sunt bălmăjeli popeşti. Nu sunt pentru obligativitate, fiindcă Dumnezeu este iubire. Dar iubirea cu forţa nu este viol?

 6. Ion Says:

  Moromete si la mine la un liceu de elita (ma rog, daca elita inseamna in primele 4-5 din oras) ora de religie era asteptata cu mare interes si rubrica e plina de note mici.
  Filosofia lanseaza o intrebare, iar religia iti da raspunsul.
  Ca voi plecati de la religie e explicabil si cum spunea Radu Gonciar intr-un articol de-al sau atata timp cat materia asta nu e introdusa la BAC e o bataie de joc.
  Nu trebuie sa crezi in Dumnezeu sau sa aparti de vreun cult crestin ca sa participi la ora asta. Nici mie nu-mi place biologia, dar nu m-a intrebat nimeni.

 7. Confucius Says:

  „Filosofia lanseaza o intrebare, iar religia iti da raspunsul”.
  Si stiinta da raspunsuri. Si filosofia da raspunsuri. Iar religile dau si ele raspunsurile lor.

  Religie nu inseamna doar ortodoxie sau doar crestinism. Iar in scoala nu se preda istoria ideilor si credintelor religioase, ci se face indoctrinare si prozelitism specific unui cult dat, adesea in contradictie cu ceea ce se invata la alte materii.

  Scoala ar trebui sa ii echipeze pe copii pentru viata. Capacitatea de gandire cu propria minte si capacitatea de a face alegeri se includ aici. Din punct de vedere religios asta inseamna sa nu se faca nici prozelitism, nici ateism.

  Optiunea religioasa este una dintre cele mai personale alegeri. Si ar trebui sa samana asa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: