Intrebarea de sambata ( cu cateva ore inainte)

Il aud pe domnul Aurelian Pavelescu (si nu e singurul) cum afirma ca este foarte probabil ca hotararea Curtii Constitutionale sa il oblige pe presedintele Traian Basescu sa semneze decretul de numire al doamnei Norica Nicolai. Stau eu aici si ma intreb: cum poate o institutie a statului, in acest caz Curtea, sa oblige un cetatean al Romaniei, pentru ca presedintele inca mai este cetatean, sa semneze un act?

Nu era mai usor daca ne construiam o Constitutie coerenta? Pana la urma nu era atat de greu ca presedintele sa fie eliminat din procesul de numire a ministrilor, decat sa fie folosit ca, scuzati americanimsul, „a rubber stamp„…

Etichete: , , ,

6 răspunsuri to “Intrebarea de sambata ( cu cateva ore inainte)”

 1. machiavellian Says:

  Cred ca il obliga ca presedinte, si nu ca simplu cetatean. Ca doar nu ma obliga pe mine machi-neimplicat-politic sa semnez go-go-ul pentru Norica.

 2. mihnea Says:

  da, ar fi fost mult mai simplu sa avem o constitutie buna. dar asta ar fi si scos din uz majoritatea magariilor comise in ultimii 18 ani. deci sa fim oameni.. constitutia a fost facut fix pentru unicul scop de a avea un singur partid la conducerea tarii si nu a vazut in viitor mai departe de presedentia lui iliescu.

 3. Tudor I. Says:

  Îmi place cum gîndeşti. Presupun că şi ţie. 😉

 4. atirdea Says:

  La urma urmei, Basescu nu e un simplu cetatean…

 5. Doc Says:

  Sigur ca obliga! Curtea Constitutionala, in conformitate cu prerogativele sale, poate obliga o anumita actiune din partea institutiei numita Presedintele statului, atunci cand considera ca se rezolva in acest fel un conflict juridic de natura constitutionala. In schimb dl Basescu, la fel ca orice alt cetatean roman, nu poate fi obligat sa semneze un act impotriva vointei sale. Isi poate exercita aceasta liberate cetateneasca dandu-si demisia din postul public pe care-l ocupa.

  Sigur, asta nu are nimic de a face cu ambiguitatea exasperanta a constitutiei noastre, in interpretarile succesive ale CCR…

 6. ovidjus Says:

  americanismele nu se iarta. 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: