Stanga la timpul viitor: Nastase si Dancu

Acelasi Institut „Ovidiu Sincai”, aceiasi dezbatere despre viitorul stangii in Romania si doua discursuri care, pentru mine, sunt foarte diferite:

Adrian Nastase, care vorbeste mult despre Traian Basescu si despre cum el trebuie oprit si PSD-ul (eventual condus de Adrian Nastase) este singurul partid care il poate opri; analiza directa relativa la stanga si la PSD este minimala; imaginea este apocaliptica (mai ales spre final) iar discursul pare mai degraba unul de lansare a unei campanii electorale;

Vasile Dancu, care discuta, intr-un material foarte lung si putin nepotrivit pentru blog, despre modul in care PSD nu a stiut sa isi asume rolul de partid de stanga iar atunci cand a facut-o a facut-o gresit; analiza se centreaza pe PSD si pe elementele fundamentale pe care partidul trebuie sa le schimbe in optica sa fata de stat, piata sau capitalism pentru a deveni o forta reala pe scena politica din Romania.

Sincer mi-a placut mult mai mult textul domnului Dancu. Sigur, e teoretic, nepotrivit pentru vitual, pe alocuri repeta sau accentueaza elemente deja cunoscute. Insa pare mai preocupat de PSD decat textul prezentat de Adrian Nastase, care este centrat pe Adrian Nastase si pe valoarea sa in calitate de competitor pentru Traian Basescu.

Pareri? Comentarii? Critici?

Etichete: , ,

3 răspunsuri to “Stanga la timpul viitor: Nastase si Dancu”

 1. Blog » Blog Archive » Stanga la timpul viitor: Nastase si Dancu Says:

  […] Lèche-Blog wrote an interesting post today on Stanga la timpul viitor: Nastase si DancuHere’s a quick excerpt Acelasi Institut “Ovidiu Sincai”, aceiasi dezbatere despre viitorul stangii in Romania si doua discursuri care, pentru mine, sunt foarte diferite: – Adrian Nastase, care vorbeste mult despre Traian Basescu si despre cum el trebuie oprit si PSD-ul (eventual condus de Adrian Nastase) este singurul partid care il poate opri; analiza directa relativa la stanga si la PSD este minimala; imaginea este apocaliptica (mai ales spre final) iar discursul pare mai degraba unul de lansare a unei campanii e […]

 2. Bibliotecaru Says:

  Părerea mea este că PSD este prea obsedat de carnea aflată pe grătarul vecinului. E ca şi cum ai cumpăra un sistem audio puternic pentru a acoperi maneaua „la maxim” a vecinului cu muzica ta tehno. Ajungi să deranjezi asemeni vecinilor pe care îi blamezi cu argumentul „a mea e mai bună ca a ta”.

 3. Confucius Says:

  Dancu pare sa nu doreasca sa faca un discurs. Isi noteaza idei, asa cum vin. Probabil ca discursul articulat va urma.

  Pare intr-adevar mai preocupat de obiectivitate si decat Nastase, care isi promoveaza eforturile de revenire in planul intai, si decat Iliescu, care e mult mai atasat doctrinar.

  Ceea ce mi se pare interesant e ca PSD-ul pare sa fie singurul partid din ro care isi pune serios probleme doctrinare, atat pentru sine cat si pentru curentul caruia ii apartine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: