Despre uninominal, la TVR

Aseara, dupa lungi amanari, am vazut la postul public prima emisiunea legata de referendumul legat de adoptare sistemului de vot majoritar in doua tururi in circumscriptii uninominale.

Formatul e putin greoi, pentru ca presupune ca fiecare partid isi trimite un reprezentant, insotit de un membru al societatii civile, care sustine pozitia acelui partid legata de referendum.  Aseara erau programati cei de la Partidul Democrat si cei de la Partidul Conservator.

PD a refuzat sa trimita un reprezentant, deranjat de modul in care Comisia pentru timpi de antena considera ca Traian Basescu si-a folosit deja timpul de care dispunea pentru promovarea solutiei sale legate de reforma electorala. Dar in schimb Catalin Avramescu a fost prezent si a sustinut, cu argumente coerente si decent explicate, chiar daca adesea destul de tehnice, sistemul de vot propus la referendum.

De la PC a venit domnul Marinescu, proaspat vicepresedinte al PC dupa ce a plecat din PD. Nu am retinut cine a fost sustinatorul sau din societatea civila.  Contrastul fata de Catalin Avramescu a fost insa extraordinar de mare. La o argumentare rationala (cu care, bineinteles, oricine poate sa fie sau nu de acord) domnul Marinescu a raspuns cu un discurs pur electoral, care nu facea referire la referendum si uninominal, ci la „coruptii”, „hotii”, „ticalosii” din PD. Sincer nu inteleg de ce moderatorul nu a oprit emisiunea in conditiile in care reprezentantul PC repeta obsesiv ca „cetateanul” trebuie sa voteze PC la europarlamentare si PD la referendum. In conditiile in care aveam de-a face cu o emisiune al carei scop declarat era informarea si dezbaterea legata de referendumul convocat pentru 25 noiembrie de Traian Basescu.

Stau si ma gandesc daca cei de la PC inteleg ca prin astfel de manifestari televizate stangace, ca sa nu zic idioate, alieneaza si putinul electorat pe care l-ar putea castiga…

Etichete: , , , , ,

3 răspunsuri to “Despre uninominal, la TVR”

 1. moshu49 Says:

  de ce, domnule, esti exclusivist? pe pamint avem de toate … si electorat alienat … si electorat aliniat 🙂
  desi n-am urmarit emisiunea (economie la curent plus bloguri meseriase care te fac toba de carte, pt ca aici carte’ti trebuie nu politichie) imi imaginez recitalul bideului, alta clisma 🙂

 2. ANTIbasescu Says:

  Ce limbi in curul lui avramescu ? Auzi domne, coerenta la avramescu! La limbistul asta in afara de pupat balos curul basescului,indiferent de modul in care executa,direct sau indirect, nu ma astept la altceva.

 3. moromete Says:

  ANTIbasescu: dar niste argumente asa de samnta avem? Sau doar cu ad hominam ne ocupam?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: