Polul/Platforma/Initiativa de Centru Dreapta

Am vazut razant stirea de pe NewsIn cum ca liderii PNL, PNTCD si AP, adica Tariceanu, Milut si Constantinescu, au semnat pentru creatura din titlu. Nu, nu i-am retinut numele (numele creaturii)… de ce?

Pentru ca nu are nici o relevanta pentru scena politica din Romania. Atat Constantinescu cat si Milut au declarat ca nu se pune problema unei fuziuni cu PNL a minusculelor lor formatiuni. Pe de alta parte domnul Tariceanu a declarat ca nu va exista o lista comuna pentru alegeri a celor trei formatiuni.

Imi aduc aminte si ca au mai lansat, prin vara, ceva de genul asta. Asa ca ma intreb: de ce? Atat timp cat initiativa nu va avea vreun impact bine definit asupra scenei politice din Romania, pentru ca nu va invia AP sau PNTCD si nici nu creste cota PNL, de ce mai incerci?

UPDATE: Sorin Tudor analizeaza miscarea

Etichete: , , , , ,

8 răspunsuri to “Polul/Platforma/Initiativa de Centru Dreapta”

 1. alexandru petria Says:

  Frecţii.

 2. HREA DAN Says:

  Romanie are nevoie de o dreapta autentica compusa din PNTCD si PNL.

 3. Enache Alexandru Says:

  Foarte elevat. „Am vazut razant” dar nu i-am „retinut numele”. Nu are „relevanta pe scena politica” deoarece nu merg pe liste comune, nu fuzioneaza si reiau teme din vara, astfel incat unii nu vor creste iar ceilalti nu vor invia.
  Eu am inteles altceva. La europarlamentare vor fi liste separate deoarece se voteaza apartenente politice diferite. Nu pot fuziona partide cu istorii si doctrine diferite. AP, fiind recent constituita,urmeaza a fuziona cu PNL sau PNTCD pana la alegerile locale din 2008. In rest afirmatii ca „minuscule”, „nu va avea un impact bine definit” nu exprima decat un punct de vedere „definit”, care exclude orice alta constructie, admitand ca actualele reprezentari parlamentare sunt tot ceea ce poate da mai bun clasa politica romaneasca.

 4. moromete Says:

  hrea dan: Romania are nevoie de o dreapta autentica. Pe moment insa PNL a promovat si mai promoveaza cateva masuri nedemne de o dreapta autentica. PNTCD nu are forta politica/discursiva/comunicationala de a influenta politica din Romania.

  Alexandru Enache: prin stilistica ambiguitatii (poate prost realizata, mea culpa) incercam sa subliniez cantitatea prea mare de „forma” a constructiei de dreapta mentionate (dubla lansare, programul pompos si pe alocuri reciclat dupa Manifestul Dreptei, lipsa unor masuri clare, comunicarea difuza) fata de cantitatea mica de „esenta” (actiuni comune relevante lipsa, fuziuni mai putin, candidaturi comune blocate de orgolii si calcule politice pragmatice)…

  Ma tem ca vom avea parte de un nou UFD ceva mai relaxat, iar impactul va fi chiar mai mic…

 5. Inventarul Stricaciunilor Politice » PNL+AP+PNŢCD = …PNL+AP+PNŢCD Says:

  […] Pentru ca nu are nici o relevanta pentru scena politica din Romania. (MoROmeTe says, Polul/Platforma/Initiativa de Centru Dreapta) […]

 6. Paul-Sorin Tiţa Says:

  Polul vrea sa „impinga” PD-ul acolo unde ii este locul, la stanga esicherului politic, alaturi de PSD. Constituirea polului nu este „o gafa monumentala”, asa cum spun unii. O gafa monumentala ar fi ca Polul sa mai conduca vreodata alaturi de PD si UDMR.

 7. moromete Says:

  Paul, am impresia ca cele 3 partide actionand coerent impreuna, chiar si fara Polul asta putin prea pompos pentru mine, ar fi reusit sa impinga PD-ul spre stanga. Oricum probabil ca potentialul real de crestere al acestui partid e cumva spre stanga…

 8. Cristian Banu Says:

  1. PD oricum a păstrat discursul de stânga şi cel mai probabil viitorul său politic va fi pe stânga, în măsura în care clasa noastră politică va depăşi momentul populismului şi va începe la modul serios să se poziţioneze ideologic. Deocamdată, diferenţierea „ideologică” la noi este dată de gradul de populism şi/sau naţionalism. Oricum, la cum evoluează lucrurile în PSD, în scurt timp zona de stânga se va elibera şi probabil că PD-ul va revendica acest culoar, lăsând liberalilor „aripa dreaptă”.

  2. Acţiunea PNL avea un sens în condiţiile în care se coagula un „pol de dreapta” al lui Băsescu. Cum acea iniţiativă a eşuat, democraţii înţelegând că PLD nu le poate aduce decât un sprijin pe termen scurt (prin cei 30 de parlamentari), iar Talpeş îi face de râs, demersul liberal devine un pic inutil şi probabil că avansează mai degrabă din inerţie decât subsumat unui proiect politic. Sau poate avea rolul de a arăta electoratului că „Băsescu doar vorbeşte, noi facem” – un contraexemplu la încă un proiect politic eşuat al preşedintelui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: