Cum sa NU discuti despre presa. Cazul Nicolaescu

Eugen Nicolaescu, dupa bucata de comunicare ezastruoasa legata de „bolile psihice” ale presedintelui Traian Basescu, a reusit sa recidiveze cu niste declaratii foarte dure la adresa unei televiziuni si a unei ziariste.

Nu am sa discut daca evaluarea facuta de ministru postului Realitatea TV este sau nu corecta. Chiar daca ar fi perfect reala efortul sau de comunicare ar trebui sa fie cu totul altul. As fi putut sa inteleg o declaratie de presa sobra si argumentata, urmata de intreruperea contactelor oficiale cu grupul Realitatea – Catavencu. As fi putut sa inteleg un efort de comunicare concentrat, pe alte canale media, prin care ministrul si ministerul sa fi demontat neadevarurile prezentate de Realitatea. As fi inteles solicitarea unui drept la replica sau angajarea intr-o dezbatere cat mai publica pe Realitatea TV despre modul in care acest post de televiziune se raporteaza la anumite probleme/programe.

Ce nu pot sa inteleg este cum crede ministrul ca reactia pur viscerala, aproape isterica si mai ales lipsita de orice argument sau urma de democratie il va ajuta in desfasurarea activitatii sale de ministru al Sanatatii sau in cariera sa de om politic…

Etichete: , , , , , ,

7 răspunsuri to “Cum sa NU discuti despre presa. Cazul Nicolaescu”

 1. alexandru petria Says:

  Seamănă cu enervarea prostului pe sat. Totdeauna, în urma unui confllict între un politician şi un trust de presă, cel perdant este politicianul.

 2. Roaitars Says:

  The press is always right 😀

 3. moromete Says:

  Alexandru, as risca o nuantare care spune ca depinde si de pozitia relativa a celor doua parti aflate in conflict dar si de gradul de adevar al afirmatiilor lor. Cum ar fi daca OTV ar titra „Vadim este homosexual” si daca Vadim ar contraataca? Probabil ca Vadim ar iesi mai bine din conflict, ce-i drept la mustata…

  Roaitars, e o buna „regula a degetului” (ca sa traduc absolut impropriu „rule of thumb”) dar depinde… N-as spune asta despre nici o presa si cu atat mai putin despre cea din Romania.

 4. alexandru petria Says:

  Sigur, Moromete, depinde de natura conflictului… Dar eu ma refeream la presa normala, de calitate, fara pitici pe creier.

 5. moromete Says:

  Si cam cata presa de calitate si fara pitici pe creier mai e in Romania? Intrebarea e retorica, desigur.

 6. alexandru petria Says:

  Retorică rău…………

 7. alexandru petria Says:

  P:S. : Te-am pus pe blogroll…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: