4 răspunsuri to “Greu la deal cu uninominalul”

 1. Andrei Says:

  Asta îmi aminteşte de impresia pe care mi-a produs-o povestea naşterii lui Isus Hristos, în care nu înţelegeam de ce pentru un recensământ Iosif trebuia să plece cu nevastă cu tot în oraşul în care se născuse. Se pare că propunerea asta a PSD este culmea vocaţiei acestui partid pentru retardarea societăţii pe care şi-au exersat-o de-a lungul ultimilor 18 ani: adoptarea unui model din anul 4 î.e.n.

  Altfel, tot ce scrie aici e valabil: nu vorbesc de Estonia, un stat în care deschiderea pentru tehnologie la nivelul guvernamental îi face şi pe germani să pară mai de la ţară, ci despre o minimă recunoaştere a faptului că totuşi trăim în secolul 21.

 2. Doc Says:

  Problema grava e cea de principiu, filozofia care sta in spatele argumentatiei lui Victor Ponta. „O duminica pe an si toamna tirziu, oamenii pot sa stea acasa la ei”. Corect, daca votul ar fi, in orice masura, un privilegiu pe care statul mi-l acorda, si pentru care ar fi de inteles sa fac si eu un efort cat de mic. Dar votul nu e un privilegiu pentru cetateni, nu e in nici o masura. Este un drept pe care statul trebuie sa faca toate eforturile rezonabile ca sa-l asigure. Inclusiv prevazand ca, fie si intr-o singura duminica pe an, toamna tarziu, s-ar putea sa nu stau acasa.

 3. Roaitars Says:

  Este o prostie, ar trebui sa fie permis nu doar prin corespondenta, ci si electronic.
  Abia astept ziua cind voi putea vota de acasa (sau de pe mobil?), prin Internet, pe o conexiune securizata. In momentul ala, nu vom mai avea autobuze plimbandu-se exagerat chiar in ziua votului… poate doar niste hackeri mai ocupati 🙂

 4. moromete Says:

  Mi-as da acordul pentru ideile domnului Ponta daca votul ar fi organizat de catre o organizatie privata platita din orice altceva decat din banii mei ca cetatean contribuabil. In acest caz entitatea care plateste ar putea sa puna conditii.

  Atat timp cat votul este organizat de stat, care ar trebui sa ii serveasca cetateanului, si platit de cetaten, prin taxe si impozite, cetateanul trebuie sa stea in mojlocul demersului de organizare. Asta inseamna sa facem astfel ca oricarui cetaten, fie ca este in Romania sau in afara ei, fie ca este in orasul sau sau in altul, fie ca se poate deplasa sau nu, sa ii fie cat mai usor sa se exprime prin vot.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: