3 răspunsuri to “Mica avalansa de inutilitati politice. Marcile preferate: PSD si PD”

 1. Doc Says:

  Yep. 🙂

  Doar doua observatii, ca asa-s eu, chitibusar.

  1. Decizia CCR suna ciudat, pentru ca se rezuma la cererea si motivatiile celor care au sesizat-o. Insa eu cred ca in motivare se poate citi exact care e statutul motiunilor simple, si ce greutate are „obligativitatea” care apare in regulamentele camerelor. Intr-un cuvant, frectie; scuzati colocvialismul. Motiunile simple instituie o „obligativitate politica” la adresa guvernului – cu alte cuvinte o camera a parlamentului adopta in mod formal o anumita pozitie politica, si se asteapta apoi ca guvernul sa i-o respecte. Daca guvernul n-o face, atunci, ca in orice regim parlamentar, Parlamentul il poate schimba cu unul mai ascultator, prin intermediul unei motiuni de cenzura. Daca in democratia noastra originala lucrurile stau altfel asta nu e din vina judecatorilor constitutionali.

  2. Gheorghe Flutur nu poate citi nici una din motiunile PD si PLD, pentru ca ambele au fost depuse la Camera iar fostul ministru este senator.

 2. moromete Says:

  Cu prima observatie sunt total de acord. La numarul 2 e vina mea… documentarea a lasat de dorit.

 3. livium Says:

  observatia ca PD a luat iar fatza PSD ca partid de opozitie e una corecta.lasand la o parte ca PSD sustine acu guvernu pe care pana acu 2 luni il sustinea PD,partidu PSD nu are curaj sa lupte cu basescu in alegeri sau sa rupa pisica si sa-i dea acestuia sansa unui nou guvern. PSD, marele partid, e de fapt o mana de oameni care isi calculeaza miscarile si spera ca blocandu-l pe Basescu sa iasa ei bine la un moment.daca PSD ar reprezenta mase mari de oameni anti-guvern nu ar exista decat o reactie: rasturnarea guvernului.Electoratul PSD nu ar avea nici un motiv de aspteptat acest guvern sa mai stea,etc.principiu partidului de opozitie PSD e sa ajunga la putere in numele electoratului sau.si primul pas e caderea guvernului actual.de ce nu face asta PSD? pt ca pur si simplu PSD nu reprezinta un mare electorat ci un grup de baieti smecheri care sunt votati la alegeri de milioane.PSD spera la mai multe voturi,de aia asteapta..sa isi imbunatateasca relatia cu electoratul.toate miscarile PSD nu reprezinta electoratul,ci chiar elita PSD in relatia cu electoratul.Intrebare mai simpla: Ce bine ne-a facut Mircea Geoana de cand e sef la PSD?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: