Vadim de weekend

Stim de ieri ca Vadim il da in judecata pe presedintele Traian Basescu pentru ca i-a fost retras ordinul Steaua Romaniei. Abia azi am avut chef sa citesc daca domnul Vadm are si vreo motivatie pentru acest frumos gest, demn de un fost poet de curte. Iata ce am aflat… Vadim Tudor afirma ca toata afirmatiile din Parlament beneficiaza de imunitate si nu ii poate fi retras ordinul pe aceste temeiuri.

Din cate stiam eu toate afirmatiile cu caracter politic beneficiaza de imunitate in fata legii, adica un parlamentar nu poate sa fie judecat sau acuzat pe baza lor. Motivul principal pentru care Consiliul de Onoare a cerut retragerea ordinului pomenit mai sus sunt niste manifestari, adica in nici un caz declaratii cat mai degraba fluieraturi, amenintari cu violenta fizica si violenta verbala, pe care domnul Corneliu Vadim Tudor le-a prezentat in plenul Parlamentului, intr-o transmisie directa a televiziunilor prezente si cu cativa ambasadori straini de fata.

Ca ironie sa fie completa… lui Vadim Tudor ordinul Steaua Romaniei i-a fost acordat pentru beneficiile aduse integrarii Romaniei in Uniuniea Europeana.

Reclame

Etichete: , , ,

2 răspunsuri to “Vadim de weekend”

 1. Andreea Says:

  Constitutia Romaniei, art. 72:

  (1) Deputatii si senatorii nu pot fi trasi la raspundere juridica pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.

  Sunt deci trei elemente care trebuie indeplinite cumulativ:

  1. sa fie vorba de tragere la raspundere juridica – administrativa, civila sau penala; nu e cazul

  2. tragerea la raspundere sa priveasca voturi sau opinii politice; injuriile sau comportamentul necivilizat nu intra in aceste categorii

  3. voturile si opiniile sa fie exprimate in exercitarea mandatului; le-a exprimat in Parlament, fiind in exercitiul functiei, deci aici ai fi singura conditie indeplinita.

 2. Andreea Says:

  Cred ca „domnul” Vadim a ramas cu constitutia veche, intucat acolo chiar nu era diferentiat si in consecinta orice „manifestare in Parlament” beneficia de imunitate, chiar si infractiunile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: