Spectacolul Dan Voiculescu

Intr-o declaratie de presa liderul Partidului Conservator l-a „somat” pe presedinte sa isi „asume guvernarea”. Asta inseamna mai ales „să colaboreze cu primul-ministru, să participe cât mai des la şedinţele de guvern, să fie solidar cu Guvernul, astfel încât să nu mai dea vina pe nimeni”.

Nu era Dan Voiculescu cel care spunea ca participarea nediscriminata la sedintele de Guvern este una dintre cele mai importante acuze de incalcare a Constitutiei care i se poate aduce lui Traian Basescu? O fi uitat? Nu o fi vorbit serios?

Mai mult, mi se pare putin absurd sa ii ceri presedintelui sa nu mai acuze. In fond, in calitatea sa de reprezentant direct al cetatenilor si de mediator intre puterile statului, cu puteri limitate asupra executivului si legislativului, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poate face un presedinte este sa vorbeasca, critic daca este nevoie, despre prestatia pe care o au celelalte institutii ale statului.

UPDATE: Apropo de Voiculescu, astazi procesul sau cu CNSAS-ul a fost amanat din nou pentru data de 19 iunie, cand se va pronunta instanta asupra celor 11 exceptii de necocunstitutionalitate ridicate de catre avocatul Segiu Andon. Citisem, nu mai stiu unde, ca oamenii care se stiu nevinovati si au incredere in cauza lor vor ca un profes sa se termine repede, nu ca el sa dureze la infinit…

Etichete: , , , , ,

8 răspunsuri to “Spectacolul Dan Voiculescu”

 1. Inventarul Stricaciunilor Politice » Bilete de papagal. Dan Voiculescu Says:

  […] el a considerat-o, cât se poate de limpede şi de oficial, neconstituţională. [MoROmeTe scrie aici despre acelaşi […]

 2. Iulian Says:

  sa-l ia naiba pe Voiculescu…

 3. moromete Says:

  Revino, te rog, cu argumente, esti binevenit…

 4. Andreea Says:

  Citisem, nu mai stiu unde, ca oamenii care se stiu nevinovati si au incredere in cauza lor vor ca un proces sa se termine repede, nu ca el sa dureze la infinit”

  Asa e… In sistemul juridic roman, exceptiile de neconstitutionalitate sunt un mijloc foarte bun de prelungire a procesului: judecatorul de la instanta de fond nu prea refuza trimiterea exceptiei la Curtea Constitutionala, chiar daca aceasta din urma s-a mai pronuntat de zeci de ori pe aceeasi chestiune. Cat timp se judeca exceptia la CC, judecata pe fond se suspenda. Intre timp…. cine mai stie…

 5. Emanuel Says:

  Oricate Matusi Tamare ar avea, averea pe care o are Dani(ca dan ii prea mult) e inexplicabila.Cat despre corutiile realizate de el sa nu mai amintim.e beton in miselie si minciuna.Dar sa vedem dac toat justia e corecta si daca va plati corecticeste.

  Al vostru Nae Catavencu care doarme pe birou la http://www.academiaNae.woirdpress.com

 6. Andreea Says:

  Ah, e un articol de lege care spune ca exceptiile respinse odata nu mai pot fi ridicate din nou, ma intreb in ce masura e respectat. Dar cred ca e o problema generala, judecatorii ar trebui sa refuze sa accepte cererile care sunt chiar frivole. Citesc ca avocatul lui Voiculescu a invocat „dreptul la nume”, care zice-se ar fi fost incalcat pentru ca presa l-a numit „Felix” pe clientul sau. Ma intreb, ce legatura are asta cu legea CNSAS? Unde anume e scris acel „drept la nume”? Nu protejeaza constitutia libertatea presei? Cum de-a fost admisa o astfel de exceptie?

 7. Doc Says:

  Ioi. Am vrut sa incep mesajul de mai sus cu numele colegei de comentarii, in loc de asta m-am semnat cu el!

 8. Andreea Says:

  […] exceptiile respinse odata nu mai pot fi ridicate din nou […]

  Da, dar numai in acelasi proces.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: