Sa mergem la vot

E atat de simplu si atat de necesar. Orice cetatean, daca nu a fost decazut din drepturi, poate sa voteze. Si trebuie sa voteze!

Ce inseamna sa nu votezi? Inseamna ca pentru tine nu decizi tu insuti. Pentru tine vor decide ceilalti cetateni care se duc la vot. si mai departe vor decide reprezentantii lor. Pentru ca tu, strictu sensu, nu vei avea un reprezentant deoarece nu ai votat. Inseamna ca tu, ca cetatean, nu vei avea o reprezentare.

In cazul de fata nu e vorba de alegerea de reprezentanti. E vorba de o decizie care depinde de corpul cetatenesc: daca presedintele Traian Basescu, pe care Parlamentul l-a suspendat, trebuie sa fie repus in drepturi sau trebui sa fie demis. O alegere care depinde de cetateni. In fond fiecare a vazut ce au de spus actorii implicati, fiecare are acces la surse de informare cu privire la motivele suspendarii, fie ele reale sau presupuse, fiecare dintre noi are o minte cu care poate sa analizeze si sa hotarasca. Fiecare dintre noi are personaje pe care le apreciaza si personaje pe care nu le sufera. Fiecare dintre noi poate sa aleaga. Iar expresia acestei alegeri este VOTUL.

Nu uitati: DA inseamna ca doriti ca presedintele Traian Basescu sa fie demis din functie; NU inseamna ca doriti ca Traian Basescu sa se intoarca la Cotroceni ca presedinte pentru restul mandatului sau.

Iesiti la vot! E dreptul si responsabilitatea voastra de cetateni!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: